Werkzaamheden Keulsepoort in Venlo

Foto: © Minted Media - via pers Gemeente Venlo.

In de komende weken vinden er werkzaamheden plaats aan een aantal groenvakken op de Keulsepoort. Planten die niet meer goed zijn, worden verwijderd en de plantvakken worden netjes opgeschoond. Planten die nog goed zijn gaan in opslag en worden later opnieuw geplant.

Vanaf maandag 13 februari starten de grondverbeteringswerkzaamheden in deze plantvakken. Hierbij wordt de ‘slechte’ grond afgegraven. Daar komt een substraat en compost voor terug. Dit is een goede voedingsbodem voor de nieuwe planten om aan te slaan en te groeien.

Uiteraard houden we rekening met de verschillende evenementen die op en rond de Keulsepoort plaatsvinden. Dat betekent dat de nieuwe planten na Vastelaovend worden aangebracht. Deze werkzaamheden nemen enkele weken in beslag en zullen voor de Venloop zijn afgerond.

Na de Venloop worden de grasvelden opnieuw ingezaaid. Tot slot worden in het najaar in die grasvelden bloembollen gepoot. Daarmee zijn alle werkzaamheden aan het groen afgerond.

De uitvoerder heeft opdracht gekregen om de komende jaren ook te zorgen voor goed beheer en onderhoud van het groen. Later dit jaar zal ook, zoals gepland, de oude openbare verlichting op de Keulsepoort worden vervangen door nieuwe verlichting. Dit vormt het sluitstuk van de herinrichting. Meer informatie hierover volgt later.

© Nieuwsbericht van de gemeente Venlo.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen