Gemeente: Extra energietoeslag voor lage inkomens

Foto: © Gemeente Venlo - persfoto.

Het kabinet heeft besloten de energietoeslag te verhogen van € 800,- naar € 1.300,-. De energietoeslag is extra geld dat u krijgt om een deel van de hoge energiekosten te betalen.

Heeft u al eerder energietoeslag gekregen?
De energietoeslag is voor huishoudens met een inkomen op óf net boven het sociaal minimum. Alle huishoudens die al een toeslag van € 800,- hebben ontvangen hoeven niets te doen. Zij krijgen het extra bedrag van € 500,- nog deze maand automatisch overgemaakt. Heeft u wel energietoeslag aangevraagd, maar nog geen bericht gehad? Dan wordt bij toekenning meteen € 1.300,- overgemaakt.

Nieuwe aanvragen voor energietoeslag
Mensen die nog niet eerder een aanvraag voor energietoeslag hebben ingediend, kunnen vanaf 25 augustus een aanvraag doen. U vraagt dan direct de toeslag van € 1.300,- aan. Het aanvraagformulier vindt u op www.venlo.nl/energietoeslag. Download het formulier en print dit uit. Het formulier kunt u ook ophalen bij de balie van het stadskantoor. Na het invullen en ondertekenen, stuurt u het formulier met de juiste bijlagen op naar:

Gemeente Venlo
Postbus 3434
5902 RK Venlo

U kunt het formulier met de bijlagen ook in een envelop afgeven aan de balie in het Stadskantoor (Hanzeplaats 1, Venlo). U kunt uw aanvraag indienen tot en met 31-12-2022.

Heeft u acute financiële problemen?
Heeft u acute financiële problemen door de hoge energiekosten of door andere problemen? Neem dan contact op met het Sociaal Wijkteam van gemeente Venlo via telefoonnummer 14077 en kies 1. Hier wordt samen met u gezocht naar een passende oplossing voor uw problemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen