Vluchtelingenopvang gepland op Blericks kazerneterrein

Foto: © Gemeente Venlo.

Binnenkort opent een opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen op het kazerneterrein in Blerick. In gebouw E worden tijdelijk zo’n 80 mensen opgevangen. De einddatum van de opvang is 1 september 2023. Omdat de voorzieningen in het gebouw nog worden aangelegd, is op dit moment nog niet bekend vanaf wanneer de Oekraïense vluchtelingen er terecht kunnen.

Nederlandse gemeenten hebben de afgelopen maanden een groot aantal waardige opvanglocaties gerealiseerd. Ook de gemeente Venlo vangt inmiddels zo’n 370 Oekraïense vluchtelingen op, verspreid over vijf verschillende opvanglocaties in Arcen, Velden en Venlo. Want uiteraard willen ook wij ons steentje bijdragen aan deze gezamenlijke opdracht.

De komst van deze groep mensen naar het kazerneterrein heeft geen invloed op de voortgang van het project Kazerne Kwartier. Het opvangen van de vluchtelingen in gebouw E is afgestemd met de ontwikkelpartners en het team dat vanuit de gemeente betrokken is bij de totstandkoming van de nieuwe woonwijk. Dit proces loopt hierdoor dus geen vertraging op. Omwonenden zijn inmiddels via een huis-aan-huisbrief geïnformeerd.

© Gemeente Venlo.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen