[Gemeente] Eerste groep ontvangt energietoeslag eind april

Foto: © Gemeente Venlo - persfoto.

Eind april krijgen alle inwoners in Venlo, die een bijstandsuitkering van de gemeente ontvangen, de energietoeslag van € 800,- uitbetaald. Dit gaat via een aparte betaling die los staat van de maandelijkse betaling van de bijstandsuitkering. De energietoeslag en de uitbetaling hiervan geldt ook voor de inwoner die individuele inkomenstoeslag heeft ontvangen of bijzondere bijstand ontvangt.

Aanvraagformulier voor de overige groepen
Ook als u geen bijstandsuitkering hebt, krijgt u misschien toch de eenmalige energietoeslag. Er zijn namelijk ook andere groepen die in aanmerking komen zoals:

• IOW-gerechtigden
• AOW-gerechtigden zonder of een klein aanvullend pensioen
• Zelfstandigen met een laag inkomen
• Mensen met inkomen op of net boven het sociaal minimum. Dit zijn bijvoorbeeld mensen die ook gebruik maken van de Stadspas minimaregeling.

In de loop van de eerste week van mei kan deze groep mensen hun aanvraag indienen via https://www.venlo.nl/energietoeslag. Hier vindt u ook alle overige informatie.

Acute financiële problemen?
Heeft u acute financiële problemen door de hoge energiekosten of door andere problemen? Dan kunt altijd contact opnemen met het Sociaal Wijkteam van de gemeente Venlo. Dit kan via telefoonnummer 14-077. Kies optie 1. Hier wordt het probleem bekeken en samen met u gezocht naar een passende oplossing.

© Dit is een bericht van de gemeente Venlo.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen