City secrets: Stadsspel voor Venlose binnenstad

Foto: ©Venlo Partners.

In navolging van de historische route introduceert Venlo Partners een heuse city game: een interactief stadsspel dat jong en oud langs eeuwenoude plekken in de binnenstad voert. Het spel dat is ontwikkeld door Unsolved Mystery en TeamTrapped, die in Venlo onder meer een aantal escaperooms exploiteren, maakt gebruik van gps tracking en augmented reality. Binnen een tijdsbestek van twee uur kunnen deelnemers individueel of in groepen tot 5 personen via een app allerlei vragen en opdrachten oplossen en tegelijkertijd het een en ander over de binnenstad leren. Het spel, City Secrets genaamd, is tot en met september gratis te spelen. 

Professor Flüsterstein
De city game is opgebouwd rondom het illustere personage Professor Flüsterstein die nog de kunst van het gebouwenfluisteren verstaat: de eeuwenoude panden in de binnenstad hebben in hun rijke historie veel meegemaakt en als je goed luistert, vertellen ze hun geheimen. Maar, om het spel uit te kunnen spelen moet je genoeg energie verzamelen en die ligt op diverse plekken in de binnenstad opgeslagen. 

Hoe sneller je alle opdrachten weet te voltooien en hoe meer antwoorden je weet te beantwoorden, hoe hoger je in de ranking komt. Een uitdagende manier om Venlo samen met vrienden of collega’s op een andere manier te leren kennen. 

Historische binnenstad in de spotlight
Venlo Partners zet sterk in de op de beleving van de historische Venlose binnenstad. Na het plaatsen van Stolpersteine ter nagedachtenis aan Holocaustslachtoffers en een historische route langs 25 panden, is er nu dus een city game die in het teken staat van de historische binnenstad. Directeur Marcel Tabbers: “Beleving wordt, naast het shoppen, voor binnensteden steeds belangrijker. Venlo heeft met haar middeleeuwse stratenpatroon en talrijke monumenten iets moois in huis, dat wij via deze projecten in de etalage zetten. Dat maakt de binnenstad voor zowel de eigen inwoners als bezoekers steeds aantrekkelijker.”

De city game is tot stand gekomen met een bijdrage van de Gemeente Venlo. 

Reacties

Cookieinstellingen