Kom en ontdek het vernieuwde Museumkwartier in Venlo

Foto: © Venlo Online.

Op zaterdag 9 april aanstaande om 11.00 uur zal de openbare ruimte Keulsepoort officieel worden geopend door bestuurders van provincie en gemeente Venlo. Aan dit openingsmoment wordt tevens een ‘open huis’ route gekoppeld. Partijen zoals het Limburgs Museum, Museum van Bommel van Dam, MOUT, Universiteit Maastricht, bioscoop CityCinema Venlo, Q-Park en meerdere ondernemers aan de Keulsepoort houden ‘open huis’ en zullen de bezoekers met aantrekkelijke activiteiten verwelkomen. Ook de organisatie van sportevenement de Venloop – die de Keulsepoort als finishgebied heeft – zal op die dag sportieve activiteiten organiseren.  

Aantrekkelijke en groene entree naar de binnenstad
Het is niet onopgemerkt gebleven voor de trouwe bezoeker en bewoner van Venlo; in de afgelopen paar jaar werd het gebied rondom de Keulsepoort stevig onder handen genomen. Er werd gesloopt, verbouwd, gebouwd en gerenoveerd. Van universitair onderwijs tot parkeren, van kunst tot horeca. In februari van dit jaar werd de laatste hand gelegd aan de herinrichting van de openbare ruimte Keulsepoort en omgeving. En werd als kers op de taart het gebied omgedoopt tot museumkwartier: een prettige en groene plek met verrassende en vernieuwende cultuur, kunst en horeca.

Wat is er die dag te doen in het Museumkwartier?
Het resultaat van al deze investeringen mag er zijn en dat willen we graag laten zien. Verschillende partijen in het gebied hebben de handen ineen geslagen. Ze willen het vernieuwde Museumkwartier, als onderdeel van de Venlose binnenstad, bij iedereen onder de aandacht brengen. Op 9 april aanstaande houden ze daarom ‘open huis’ en verwelkomen ze iedereen graag op hun locatie met een aantrekkelijke activiteit. Deze dag markeert een startpunt, een nieuw begin voor het vernieuwde Museumkwartier.

Meer informatie over het vernieuwde Museumkwartier en de activiteiten op 9 april is te vinden op: www.venloverwelkomt.nl/museumkwartier.

Reacties

Cookieinstellingen