Subsidie voor Venlose initiatieven voor vluchtelingen uit Oekraïne

Foto: © Gemeente Venlo.

Begin maart heeft de gemeenteraad het college verzocht om een bedrag van € 102.500,- (€ 1,- per inwoner) te reserveren voor Venlose burgerinitiatieven ter ondersteuning van Oekraïense vluchtelingen. De regeling lijkt op de subsidie voor Venlo mien Hert: laagdrempelig om aan te vragen, met als doel onze inwoners extra te motiveren om hun hart te laten spreken en iets te doen voor onze nieuwe gasten uit Oekraïne. Inmiddels is de regeling uitgewerkt en kunnen inwoners via www.venlo.nl/hartvooroekraine een aanvraag indienen voor een bijdrage uit het fonds.

Met dit fonds wil de gemeente inwoners, die vluchtelingen uit Oekraïne ondersteunen, financieel tegemoet komen. De gemeente ondersteunt twee soorten initiatieven:

  1. Het verzamelen en verstrekken van noodzakelijke hulpgoederen voor Oekraïense vluchtelingen die zich in het oorlogsgebied of de aangrenzende regio’s bevinden, zoals Polen.
  2. Het organiseren van activiteiten om Oekraïense vluchtelingen, die in Venlo worden gehuisvest, wegwijs te maken, mee te laten doen en welkom te laten voelen. Denk aan stadswandelingen, culturele activiteiten, sport, ontspanning, samen koken/eten, etc.

Voor beide initiatieven geldt een maximale vergoeding van € 1000,- per aanvraag. De gemeente verwacht aanvragen van betrokken inwoners te ontvangen, die samen met Oekraïense vluchtelingen activiteiten oppakken om zo het oorlogsleed enigszins te verzachten.

Heeft u ideeën voor activiteiten, hulp of hulpgoederen? Dien dan een aanvraag in via www.venlo.nl/hartvooroekraine. Ook de spelregels rondom deze aanvragen staan uitgebreid op deze webpagina beschreven. Laat het grote Venlose hart zien en laat de mensen uit Oekraïne zich thuisvoelen.

Meer informatie over vluchtelingen helpen vindt u op www.venlo.nl/oekraine.

Reacties

Cookieinstellingen