Vacature: Gemeente Venlo is op zoek naar een bevlogen Voorzitter Adviesraad Sociaal Domein

Foto: © Pixabay - stockfoto.

De Adviesraad Sociaal Domein Venlo is het onafhankelijke adviesorgaan dat, gevraagd én ongevraagd, advies uitbrengt over beleid binnen het sociaal domein. Het sociaal domein omvat alle acties die de gemeente uitvoert op het gebied van jeugd, werk, participatie en zelfredzaamheid. Belangrijke kaders zijn hierbij de Jeugdwet, de Participatiewet, de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Wet Publieke Gezondheid. Gemeente Venlo is nu op zoek naar een bevlogen en onafhankelijk voorzitter Adviesraad Sociaal Domein.

De adviesraad draagt bij aan beleidsvorming. Hierin zijn betrokken inwoners goed vertegenwoordigd en hebben een duidelijke stem. De adviesraad bestaat uit twaalf tot vijftien leden die op persoonlijke titel de belangen van een bredere doelgroep behartigen. Over het algemeen staan deze leden nauw in verbinding met platforms voor maatschappelijke ondersteuning en andere verenigingsvormen.

Wie zoeken wij?
Als opvolging van de huidige voorzitter, is het college per direct op zoek naar een nieuw eerste aanspreekpunt voor  de adviesraad en het gezicht van de adviesraad. De nieuwe voorzitter is in ieder geval maatschappelijk betrokken, heeft ervaring met bestuurlijke besluitvormingsprocessen, is objectief en een echte teamplayer. Via Banenplein Limburg is de volledige vacature te vinden. Deze vacature biedt unieke kansen bij te dragen aan beleid binnen het sociaal domein, samen met enthousiaste, ervaren leden.

Meer informatie
Voor vragen kunt u contact opnemen met mw. Bea van Happen, beleidsadviseur Wmo, e-mail: [email protected], telefoon: 06 43244977 (maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag).

© Gemeente Venlo.

 

Reacties

Cookieinstellingen