Laat je stem horen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 2022

Foto: © Gemeente Venlo.

Een keer in de vier jaar vinden in Nederland gemeenteraadsverkiezingen plaats. De volgende gemeenteraadsverkiezing is op woensdag 16 maart 2022. Gaat u ook stemmen?

Bij de gemeenteraadsverkiezingen kiest u de leden van de gemeenteraad in uw gemeente. De gemeenteraad beslist over plannen en regels in de gemeente. Bijvoorbeeld over afval, verkeer en woningbouw. De kandidaten met de meeste stemmen komen als raadslid in de gemeenteraad.

Algemene informatie over de gemeenteraadsverkiezingen en informatie over welke politieke partijen en kandidaten meedoen in onze gemeente, vindt u op www.venlo.nl/gemeenteraadsverkiezingen-2022.

Stemmen
Maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 maart kunt in stemmen in de gemeente Venlo. Om te stemmen gaat u naar een van de stembureaus in onze gemeente. Op www.venlo.nl/stembureaus vindt u alle stembureaus en openingstijden.

Met uw stempas en identiteitsbewijs kunt u stemmen in elk stembureau binnen de gemeente Venlo. De stempas heeft u thuis ontvangen. Bent u deze kwijt of heeft u er geen ontvangen? Kijk dan op www.venlo.nl/gaan-stemmen voor het aanvragen van een nieuwe.

Stemhulp Mijn Stem

Bij het maken van een stemkeuze kan Mijn Stem helpen. Via de digitale stemhulp krijgt u stellingen voorgelegd waarin u een keuze maakt. Uiteindelijk krijgt u te zien welke partij het meeste aansluit bij uw tandpunten. Kijk voor meer informatie www.mijnstem.nl/venlo.

Verkiezingskrant
De verkiezingskrant valt binnenkort bij iedereen door de brievenbus. De verkiezingskrant helpt om te bepalen welke partij, welke persoon jouw stem in de gemeenteraad mag zijn.  Lees je liever online? Bekijk dan hier de digitale versie.

© Gemeente Venlo.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen