Stop geweld tegen meisjes en vrouwen: ‘Orange the World’

Foto: Orange the world.

Gemeente Venlo maakt zich sterk voor een toekomst zonder geweld tegen meisjes en vrouwen en doet mee met de internationale campagne ‘Orange the World’. ‘Orange the World’ is een initiatief van UN Women en gaat elk jaar van start met Orange Day op 25 november; de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. De actieperiode duurt tot de Internationale Mensenrechtendag op 10 december.

Wereldwijd wordt zestien dagen lang aandacht gevraagd voor het bestrijden van (on)zichtbaar geweld tegen meisjes en vrouwen. Dat gebeurt onder andere door het oranje aanlichten van gebouwen en objecten. De kleur oranje staat voor een nieuwe dageraad. Een nieuwe dag waarop we wakker worden en er geen geweld meer is tegen vrouwen. Met deelname aan ‘Orange the World’ benadrukken we nog eens extra dat geweld tegen vrouwen onacceptabel is. Meisjes en vrouwen moeten zich in Venlo veilig voelen en weten dat er hulp is als zij dat nodig hebben.

Campagne in Venlo
In Venlo verlichten we de bruggen De Weerdsprong en Nieuw Stalberg, de Zonnetoren van het Stadskantoor, de kunstwerken Tango, de Krijger, de Jocushaan en de Vredesvlam bij het Limburgs Museum oranje.

Door de gehele stad zijn posters zichtbaar, met onder andere het voetbalteam van VVV, de directeur bestuurder van primair onderwijsstichting Akkoord! en ons eigen college van burgemeester en wethouders van gemeente Venlo.

Aanpak
Oplossingen voor het voorkomen van geweld tegen vrouwen zoeken we vaak bij vrouwen zelf. Maar juist jongens en mannen kunnen het verschil maken. Vandaar zo mooi dat we diverse mannen bereid hebben gevonden om deze campagne te ondersteunen.

Voor het steunen van deze beweging en meer informatie ga naar www.orangetheworld.nl. Heeft u hulp, advies of een luisterend oor nodig? Ga dan naar www.centrumseksueelgeweld.nl/csg-limburg of bel gratis met 0800-0188. Of ga naar www.veiligthuisnml.nl of bel gratis met 0800-2000.

 

Reacties