Uitbreiding truckparking James Cookweg van start

Foto: © Gemeente Venlo.

Wethouder Boom (wethouder Economische Zaken), Ruud van Heugten (directeur Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo), Peter Thissen (voorzitter Ondernemend Venlo) en Ton de Lang (directeur Truckstop Venlo) gaven maandag 25 oktober jl. het startsein voor de uitbreiding van de truckparking aan de James Cookweg. 

De huidige beveiligde parking met parkeercapaciteit voor 225 vrachtwagens wordt uitgebreid naar 390 plekken. Het naastgelegen terrein wordt bestraat, verlicht en er komt een hekwerk en camerabewaking. Bovendien wordt er een nieuw restaurant gebouwd. Met de exploitant Truckstop Venlo is een langjarige overeenkomst gesloten waardoor het beheer van de parkeervoorziening voor de lange termijn is verzekerd.

In de afgelopen jaren heeft de parkeerplek een hoge bezettingsgraad laten zien. Nu gestart wordt met de uitbreiding betekent dit een bijdrage aan het terugdringen van parkeren in bermen en wijken. Dit vermindert de overlast naar de omgeving en onveilige situaties.

De investeringen voor de basisinrichting worden door bijdragen van de gemeente Venlo, Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo, Ondernemend Venlo en een Europese subsidie gedekt. Truckstop Venlo investeert in het restaurant, sanitaire voorzieningen, beveiliging en toegangspoorten.

Naar verwachting kan de uitbreiding eind 1e kwartaal van 2022 in gebruik worden genomen.

Reacties