Nieuwe sociale huurwoningen in Velden

Foto: © WoonWenz/gemeente Venlo.

Dinsdag 5 oktober 2021 heeft het college besloten tot een bouwplan voor elf huurwoningen op de voormalige Kiêsstolp-locatie aan de Schoolstraat te Velden. Dit project wordt gerealiseerd door woningbouwcorporatie Woonwenz.

Op het braakliggende terrein wordt een blok van vijf en een blok van zes rijwoningen, in totaal elf levensloopbestendige huurwoningen van één bouwlaag met kap gebouwd. De hoofdslaapkamer en badkamer liggen bij deze woningen op de begane grond. Woonwenz geeft hierover aan: “Dit maakt ze geschikt voor senioren, maar ook voor kleine huishoudens zoals starters en kleine gezinnen. De woningen zijn energieneutraal en gasloos.” Woonwenz heeft de omwonenden begin 2021 geïnformeerd over hun plannen.

De globale planning is dat de gemeente in december 2021 start met het bouwrijp maken van de bouwkavel en de herinrichting van de openbare ruimte. De start van de bouwwerkzaamheden van de elf woningen staan gepland in het eerste kwartaal van 2022. Het streven is om de omgevingsvergunning voor de woningen voor 2022 te verlenen.

Reacties

Cookieinstellingen