Nieuwbouw Manresapark Venlo: Buurt-BBQ brengt bewoners bijeen

Foto: Manresa - Wonen Limburg.

Op vrijdag 10 september was het feest aan het Manresapark in Venlo.
Bewoners van de 29 koopwoningen en 42 huurappartementen vierden met elkaar dat ze er inmiddels sinds dit voorjaar hun nieuwe thuis hebben. De buurt- BBQ werd georganiseerd door ontwikkelaar Venterra en Wonen Limburg Accent (eigenaar van de appartementen), in samenwerking met de betrokken aannemers Van Wijnen Sittard, PH van der Velden en Heijmans Infra.

In Venlo is de druk op de woningmarkt groot. Niet alleen is er een tekort aan sociale huurhuizen. Ook voldoende aanbod aan niet te dure middenhuur ontbreekt. ‘We vinden het belangrijk dat mensen die niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning, of niet kunnen of willen kopen, toch betaalbaar kunnen wonen. Daarom is indertijd Wonen Limburg Accent opgericht als volle dochter van Wonen Limburg: een commerciële verhuurder met het hart van een woningcorporatie,’ aldus corporatiebestuurder Ger Peeters.

Het Manresapark is door Venterra ontwikkeld op de voormalige kloosterlocatie, middenin monumentaal groen en toch dicht bij het centrum van Venlo. Een duurzame woonbuurt met bijzondere aandacht voor veiligheid, gezondheid en comfort. Ook sociale duurzaamheid en de samenwerking met (buurt)bewoners hebben hoog in het vaandel gestaan, met de BBQ als passende afsluiting. ‘We hopen met deze eerste buurt-BBQ een traditie te zijn begonnen die door de nieuwe bewoners wordt voortgezet’, aldus directeur Sander van Lier van Venterra bij het openingswoordje van de BBQ.
Nieuwe ontwikkelingen Peeters vervolgt: ’Naast deze 42 huurappartementen blijft er behoefte aan nieuwe huurwoningen in deze regio. Samen met de gemeente zijn we dan ook mogelijkheden aan het bekijken om ook op andere locaties aan de slag te kunnen. Zodat woningzoekenden voor zowel sociale- als middenhuurhuizen een kans krijgen op de woningmarkt. Het succes aan het Manresapark smaakt wat ons betreft naar meer!’

Reacties