De Nieuwe Munt in Tegelen 10 jaar

Foto: © De Nieuwe Munt.

TEGELEN – Dit jaar bestaat de vitale wijk De Nieuwe Munt in Tegelen 10 jaar. Om dit te vieren wordt er in de week van 13 t/m 17 september aanstaande een feestweek gehouden voor alle bewoners, cliënten, vrijwilligers en medewerkers van de wijk. Ook scholieren die in de wijk naar school gaan, zijn van harte welkom.

De Zorggroep en Antares werken samen om een feestje te maken van dit jubileum, uiteraard binnen de coronaregels. Bewoners, cliënten, vrijwilligers, scholieren en medewerkers worden iedere middag getrakteerd op verschillende (muziek)optredens, bijvoorbeeld van Thei en Marij, straattheater, een poppenkast, verschillende lekkernijen en nog veel meer.

In juni 2011 kwamen de eerste cliënten van verpleeghuizen Martinushof en D’n Erkenkamp in de wijk De Nieuwe Munt wonen en samen met hen ook niet-cliënten. Het is een wijk voor jong en oud en de appartementen – voor mensen met én zonder zorg – liggen door elkaar.

Naast de appartementen wonen er mensen in de groepswoningen, op de revalidatieafdeling, in St. Julia en bij Dichterbij/UniK. Ook is er dagelijkse dagbesteding en dagbehandeling voor mensen van buiten De Nieuwe Munt. In totaal bestaat de wijk uit meer dan 300 bewoners en vele medewerkers van De Zorggroep.

Reacties