Gemeente Venlo verkoopt locatie Weerdtoren in Venlo aan Ten Brinke

Foto: Een eerste impressie van de Weerdtoren (links), met het Stadskantoor (rechts) en de Romertoren (achter).

Gemeente Venlo en vastgoedontwikkelaar Ten Brinke CoHof hebben een koopovereenkomst gesloten voor de locatie Weerdtoren bij het Stadskantoor, aan de Prinsessesingel en de Professor Gelissensingel. Nu ook wel bekend als het parkeerterrein Maaswaard.

Het parkeerterrein maakt plaats voor een complex met circa 60 koopappartementen, commerciële ruimtes en een half verdiepte parkeergarage voor de bewoners.

De koopovereenkomst is op 26 mei getekend door wethouder Boom (Economische Zaken) en Johan Hofmans en Jessy Couwenberg namens Ten Brinke CoHof. Met de ondertekening van de overeenkomst wordt het startschot gegeven voor de verdere ontwikkeling van het gebouw van circa 50 meter hoog, dat past binnen het bestemmingsplan.

Wethouder Boom is zeer verheugd over de stap die nu is gezet: “Ik ben blij dat we met Ten Brinke een sterke en betrouwbare partner hebben gevonden waarmee we de grootschalige ontwikkeling van het zuidelijk deel van Venlo Centrum kunnen afronden. Een transformatie van ‘werkgebied aan de Maas’ naar ‘fantastisch wonen aan de Maas’. De ontwikkeling van locatie Weerdtoren is de laatste stap hierin. We hebben dan ook veel vertrouwen in de verdere uitwerking van het plan door Ten Brinke”.

Het ambitieniveau van Ten Brinke is hoog. “En terecht”, aldus Jessy Couwenberg: “Dit is een van de mooiste, zo niet dé mooiste plek van de stad. Deze plek verdient een iconisch gebouw. De vrije ligging is uniek en door de ideale zonoriëntatie kunnen we hier straks ongeveer 60 geweldige appartementen realiseren. Het wordt een zorgvuldig ontworpen, alzijdig, duurzaam gebouw met een verhoogd stadsterras en uitzicht over de Maas. Alle appartementen krijgen een ruime woonkamer en royaal op het zuiden georiënteerd dakterras met uitzicht over de Maas“.

Ten Brinke start nu met de ontwikkeling van het bouwplan. Vanaf 1 juni 2021 zijn de vorderingen te volgen via www.weerdtorenvenlo.nl. Naar verwachting start begin 2022 de verkoop.

Op onderstaande foto staan v.l.n.r. Johan Hofmans, wethouder Erwin Boom en Jessy Couwenberg.

Reacties