Renovatie van Heilig Hartbeeld aan de Keulsepoort

Foto: Heilig hart beeld - Persfoto.

Op woensdagochtend 19 mei wordt het Heilig Hartbeeld aan de Keulsepoort in Venlo van de sokkel gehaald voor renovatie. Het beeld wordt dan vervoerd naar bronsgieterij Welten in Panningen. Zij zullen het Heilig Hartbeeld van kunstenaar Augustus Falise renoveren en schoonmaken. De renovatie van het Heilig Hartbeeld duurt ongeveer vier weken.

Werkzaamheden
Bronsgieterij Welten in Panningen zal het kenmerkende beeld, dat op 5 juni 1921 aan de Keulsepoort door bisschop Laurentius Schrijnen van Roermond werd onthuld, onderzoeken op eventuele scheuren of gebreken en deze zo nodig herstellen. Vervolgens wordt het beeld met glasparelstralen schoongemaakt. Glasparelstralen is een bewerkingstechniek, waarbij met glazen kogels (glasparels) het oppervlak wordt bekogeld. Door deze techniek wordt het materiaal ook beter bestand tegen verschillende vormen van corrosie. Na deze bewerking wordt het beeld opnieuw gepatineerd (gekleurd) en opgepoetst zodat het beeld weer zijn bronzen uitstraling krijgt. Naast de renovatie van het beeld door bronsgieterij Welten, zal ook de sokkel van het Heilig Hartbeeld worden schoongemaakt.

Na afronding van de herinrichtingswerkzaamheden wordt het beeld weer teruggeplaatst aan de Keulsepoort. Dan zal ook de plaquette op de sokkel opnieuw gepatineerd en opgepoetst worden.

Reacties