Na Venlo Stormt, de Venloop nu ook Go for Gold Sportprijs naar Venlo .

 

Uitreiking Go for Gold Sportprijs 2015 komt naar Venlo

De uitreiking van de provinciale sportprijs vindt dit jaar in Venlo plaats. Op 14 december ontvangen de beste Limburgse sporters de Go for Gold Sportprijs 2015. Venlo is er trots op als eerste Noord-Limburgse gemeente de uitreiking te mogen verwelkomen. Het evenement wordt uitgezonden op L1. De Provincie maakt eind november bekend welke Limburgse sporters dit jaar door de vakjury zijn genomineerd.

Topsport in Venlo

Wethouder Brauer (Sport) is verheugd dat de Limburgse topsporters dit jaar de regio Venlo aandoen. “Met grote evenementen zoals de Venloop en VenloStormt heeft sport in Venlo een prominente plek op de evenementenkalender. Het is geweldig dat we nu ook een belangrijk Limburgs topsportevenement mogen verwelkomen.” aldus Brauer. Anno 2015 kent Venlo 37 topsporters of -talenten met een door Topsport Limburg toegekende status. Daarnaast zijn er in de gemeente Venlo vier sportverenigingen met een topsportstatus actief: naast VVV Venlo en HandbaL Venlo mogen de Belfeldse schietvereniging De Grensstreek en BVC Holyoke zitvolleybal zich topsportvereniging noemen.

Publieksjury kiest winnaars

Nadat eind november de kanshebbers voor de Go for Gold Sportprijs 2015 bekend zijn gemaakt, kan het publiek stemmen op een sportman of -vrouw van het jaar. Daarnaast zijn er prijzen voor het meest veelbelovende sporttalent, de beste sportploeg en een sporter met een beperking die een bijzondere prestatie heeft geleverd. De vakjury reikt bovendien de Sport Award uit aan een Limburgse sportpersoonlijkheid als erkenning voor zijn of haar totale sportcarrière.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen