In gesprek over de woonvisie

Foto: Gemeente Venlo.

Gemeente Venlo is bezig met een nieuwe woonvisie. Dat is hard nodig, er liggen grote opgaven op hun te wachten. Oplossingen zoeken voor deze opgaven doet de gemeente niet alleen.

Ze willen het gesprek aangaan met professionals op het gebied van wonen, raadsleden en vertegenwoordigers van de woonconsumenten, maar ook met onze inwoners. Daarom organiseren zij een viertal digitale gespreksronden over de woonvisie.

Waar gaan ze het over hebben?
Ze gaan tijdens deze gesprekken aan de slag met de volgende vraagstukken: waar liggen de opgaven op het gebied van nieuwbouw en waar in de bestaande voorraad (herstructureren, verduurzamen etc.), wat betekent het voor wonen dat we steeds ouder worden en hoe houden we koopwoningen en huurwoningen bereikbaar voor starters of ouderen met een smalle beurs. Kortom, allerlei vraagstukken waar ze uw input als inwoner van Venlo voor willen gebruiken.

Meedoen?
De gesprekken vinden plaats op dinsdag 13 en donderdag 15 april. Beide dagen zowel van 15.30 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 20.30 uur.

Heeft u interesse om mee te praten, stuur dan een mailtje naar [email protected] voor vrijdag 2 april. Geef hierin kort aan wie u bent, waarom u graag wil mee praten en op welk van de momenten u kunt. De gemeente zorgt voor een groepsindeling en u ontvangt een vergaderlink waarmee u kunt deelnemen aan het gesprek. Let op! Het aantal plaatsen is beperkt.

Reacties