Kinderen vragen aandacht voor leefbaarheid in hun wijk

Foto: VenloOnline - persbericht. © Robbie devenlosefotograaf.

Inwoners rond de Karel V laan en Philips II laan in Venlo-Oost zetten zich in om de leefbaarheid in hun buurt te verbeteren. De kinderen uit de buurt helpen actief mee door bijvoorbeeld afval op te ruimen. Ook vragen zij aandacht voor de leefbaarheid via borden die rondom de speelplek worden geplaatst en van de week zijn onthuld.

De borden zijn het resultaat van een prijsvraag, waarbij kinderen in totaal 26 tekeningen hebben ingestuurd over issues in hun buurt. De jury, bestaande uit wijkwethouder Vervoort, de directeur van de Groenveldschool, de politie en een buurtbewoner, heeft de drie winnende tekeningen uitgekozen. Die zijn vervolgens op drie borden geplaatst. De prijsvraag is na de zomervakantie georganiseerd door de buurtcoach en de jongerenwerker van Incluzio Sociale Basis. Doel van de prijsvraag was om de bewustwording te vergroten en eigenaarschap voor de eigen buurt te stimuleren.

Ook heeft eind vorig jaar een buurtschouw plaatsgevonden en hebben bewoners met professionals diverse punten, zoals achterstallig groenonderhoud, zwerfafval en hangjongeren, besproken. Inmiddels zijn enkele zaken aangepakt. Ook houden wijkagenten en straatcoaches regelmatig een oogje in het zeil.

Foto via VenloOnline – persbericht. © Robbie devenlosefotograaf.

Reacties