Fruitboxen voor basisscholen en kinderopvanglocaties

Foto: Fruitbox via Venlo Online.

De meeste Venlose basisscholen en kinderdagopvanglocaties openden afgelopen maandag weer hun deuren. Gemeente Venlo ging de afgelopen dagen bij hen langs met een gezond presentje.

De basisscholen en kinderdagopvanglocaties mochten afgelopen maandag hun deuren weer openen na een lange periode gesloten te zijn geweest.

Tijdens de periode van sluiting stond het school- en kinderopvangpersoneel aan de lat om noodopvang te organiseren voor kinderen die thuis niet opgevangen konden worden. Op veel plekken stond de capaciteit onder druk en was het elke week weer een uitdaging om de planningen rond te krijgen. Het onderwijspersoneel had tevens een dubbele taak: naast het organiseren van noodopvang, zorgden zij er ook voor dat alle leerlingen op afstand onderwijs konden volgen. Ook op de kinderopvang werden allerlei initiatieven genomen om in contact te blijven met de kinderen die thuis waren.

Wethouder Frans Schatorjé: “Het school- en kinderopvangpersoneel heeft zich de afgelopen periode enorm ingespannen. Als gemeente stonden we in nauw contact met de scholen en kinderopvangorganisaties. We hebben ons best gedaan om de organisaties zo goed mogelijk te ondersteunen, maar zij hebben het echte werk geleverd. En dat hebben ze top gedaan. We zijn hen dankbaar dat alle kinderen die overdag niet thuis konden blijven, een plekje kregen binnen de noodopvang.”

Als bedankje voor hun inzet bracht de gemeente de afgelopen dagen fruitboxen rond. Het fruit komt van het Venlose bedrijf De Greunteboer, die normaal gesproken veel levert aan de Venlose horeca. Vitam, het gezonde bedrijfsrestaurant van gemeente Venlo, heeft ervoor gezorgd dat het fruit bij alle locaties terechtkwam, ondanks de weersomstandigheden.

Venlo Mien Hert
De actie maakt onderdeel uit van de campagne Venlo Mien Hert. Deze actie heeft tot doel om inwoners, ondernemers en andere organisaties een hart onder de riem te steken. Ons hart gaat uit naar alle kinderen en het onderwijspersoneel.

Reacties