Bestemmingsplan Spooronderdoorgang Vierpaardjes vastgesteld

Foto: Luchtfoto Vierpaardjes - Gemeente Venlo.

Op woensdag 16 december 2020 is het bestemmingsplan Spooronderdoorgang Vierpaardjes behandeld in de gemeenteraadsvergadering. Het bestemmingsplan is op 4 juni 2020 als concept ingediend. De binnengekomen zienswijzen hebben niet geleid tot aanpassingen in het bestemmingsplan. Het bestemmingsplan is op 16 december 2020 vastgesteld en goedgekeurd door de Venlose gemeenteraad. 

Ter inzage
De vaststelling van het bestemmingsplan betekent een volgende stap in de herinrichting van de huidige spoorwegovergang Vierpaardjes naar een spooronderdoorgang. Het bestemmingsplan ligt van 14 januari t/m 25 februari 2021 ter inzage in het Stadskantoor Venlo. Voor het inzien van analoge stukken kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum (KCC) via telefoonnummer 14077. U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl (via planzoeker, plannaam Vierpaardjes).

Voorbereidende werkzaamheden
In de afgelopen maanden zijn al veel voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Niet allemaal zichtbaar voor de inwoners van Venlo. Zo is het voorlopig ontwerp van de onderdoorgang en de landschappelijke inrichting van de omgeving verder uitgewerkt. Ook zijn diverse onderzoeken uitgevoerd waarmee in kaart is gebracht wat er in het gebied aanwezig is, zoals archeologie, ecologie, kabels en leidingen, etc. Daarnaast hebben inwoners en belangengroepen in werkgroepen veel input geleverd, onder meer over de landschappelijke inrichting en de toegankelijkheid van de onderdoorgang voor fietsers en mensen met een handicap.

Spooronderdoorgang
Bij zowel het bestuur van Venlo, als bij de omwonenden, bestaat al jaren de wens een ongelijkvloerse kruising te realiseren bij de spoorwegovergang Vierpaardjes. Bijna dagelijks zijn er opstoppingen en oponthoud bij deze spoorwegovergang. Met de vaststelling van het bestemmingsplan hebben gemeente Venlo en haar projectpartner ProRail weer een belangrijke stap gezet in de verbetering van dit knelpunt. Naast de gemeente Venlo dragen Rijk, Provincie Limburg en de EU financieel bij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen