Gemeente; Gratis mondkapjes voor mensen met minimuminkomen

Foto: © Pixabay.

Vanaf 1 december 2020 is het op vele plekken verplicht om een mondkapje te dragen. Dat vraagt voor mensen een extra investering. Voor mensen met een laag inkomen kan dat een uitdaging zijn. Daar wil gemeente Venlo bij helpen. 

Moet je rondkomen van weinig geld? Dan kunt je, zolang de voorraad strekt, gratis mondkapjes krijgen. Per persoon krijg je twee zwarte, uitwasbare mondkapjes.

Je vindt hier een lijst met plekken waar je mondkapjes kunt ophalen. Je kan bijvoorbeeld mondkapjes ophalen bij het Stadskantoor, de bibliotheek en verschillende Huizen in de wijk. Volg bij het ophalen van de mondkapjes de coronamaatregelen en houd 1,5 meter afstand van elkaar. Het kan zijn dat op sommige ophaal-plaatsen maar enkele personen tegelijk binnen mogen. Volg dan de instructies en wacht rustig buiten op 1,5 meter afstand van elkaar.

Kwetsbare mensen
Je mag ook mondkapjes meenemen voor mensen die zelf niet in staat zijn om de mondkapjes op te halen. Neem alstublieft niet meer mondkapjes mee dan nodig, zodat er voor iedereen genoeg is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen