De Montfortstraat is uitgeroepen tot Dé Groene Straat 2020

Foto: © Groene straat.

Vorige week woensdag maakte de jury bekend dat de Montfortstraat de eerste Groene Straat van Belfeld en van heel Venlo wordt! Naast de Montfortstraat waren de Bolenbergweg en de Prins Frederikstraat in de race om de eerste Groene Straat te worden.

Bewoners van de straten zijn zelf aan de slag gegaan met een plan en presenteerden dat aan de jury. De gefaseerde aanpak middels informatieavonden, workshops en het stapsgewijs betrekken van meer straatgenoten werd als onderscheidend gezien en is doorslaggevend geweest in de keuze voor de Montfortstraat.

Reactie van de jury
“Het team Montfortstraat heeft de jury werkelijk verrast met een leuke en uitgebreide presentatie. Het enthousiasme, maar vooral de doordachte praktische oplossingen om het heft in eigen hand te nemen zijn goed duidelijk geworden. Het stapsgewijs betrekken van meer bewoners en het samenstellen van teams zoals ‘handige handjes en ‘groen onderhoud’ zijn onderscheidend. Dit alles, samen met de jaarkalender en ontmoetingsplek voor vlaai en een ‘tas’ koffie, maakt de Montfortstraat in onze ogen een terechte winnaar. Complimenten voor de manier hoe jullie ons hebben meegenomen in jullie wensbeeld voor jullie Groene Straat.”

De komende twee maanden wordt het plan verder uitgewerkt om de Montforstraat te veranderen in de Montfortoase die de straatbewoners voor ogen hebben. Hierbij is de aanpak van de bewoners leidend.

De Bolenbergweg en de Prins Frederikstraat zijn voor nu dan geen Groene Straten, toch gaan we kijken of enkele van de ideeën uitgevoerd kunnen worden.

 

Reacties