Bar opening na gemeenteraadsvergadering ‘een vervelend misverstand’

Foto: © Gemeente Venlo.

Afgelopen woensdag is er na afloop van een raadsvergadering alcohol genuttigd. De raadsvergadering vind vanwege de coronamaatregelen momenteel in ’t Raodhoes in Blerick plaats. Er ontstond direct heel veel kritiek, een vervelend misverstand volgens onze burgemeester. 

“Naar aanleiding van de raadsvergadering van woensdagavond jl. is er een vervelend misverstand ontstaan. Ik heb er behoefte aan om een en ander uit te leggen. “ aldus de burgemeester in een brief aan de raadsleden.

Er zou gespeculeerd worden dat de burgemeester de bar geopend heeft. Binnen de raad heeft het ‘afzakkertje’ voor het nodige rumoer gezorgd aldus de Limburger.

Alcohol was niet de bedoeling
“Op de eerste plaats had het niet mogen gebeuren dat er na de vergadering raadsleden de mogelijkheid hadden om alcohol te nuttigen. Toen dit geconstateerd is heb ik meteen ingegrepen en is dit gecorrigeerd.”  

Ook laat de burgemeester in de brief weten dat het horecagedeelte van de locatie niet geopend is geweest tijdens of na de vergadering. “Ik heb ook niet de bar na de vergadering geopend. “

Vergaderfaciliteiten
Er is alleen gebruik gemaakt van de vergaderfaciliteiten aldus de burgemeester. Daarbij horen koffie, thee, water en een frisje. Dat er na de vergadering nog kort wordt gesproken met elkaar is zeer gebruikelijk. Woensdag was iedereen na een half uurtje weg. Het was nooit de bedoeling de indruk te wekken dat er sprake zou zijn van de reguliere nazit. “Dat er dus wel alcohol aanwezig was is een groot misverstand maar dit heb ik zoals gezegd meteen gecorrigeerd.”

Lees hier de brief aan de raadsleden.

Reacties