Gemeente Venlo tweede plaats van meest duurzame publieke opdrachtgevers

Foto: © Gemeente Venlo.

Op 12 oktober maakte Bouwend Nederland de Top 25 van meest duurzame publieke opdrachtgevers bekend. Gemeente Venlo behaalt een mooie tweede plaats.

De Nederlandse overheid heeft bepaald dat onze energievoorziening in 2050 volledig duurzaam moet zijn. Om de ambities op het gebied van duurzaamheid in de bebouwde omgeving te halen zijn grote veranderingen en investeringen op het gebied van duurzaamheid belangrijk. Daarom zet Bouwend Nederland opdrachtgevers die dit serieus nemen graag in het zonnetje.

Vorig jaar stond gemeente Venlo op de zesde plaats en is dit jaar gestegen naar de twee plaats. Op de eerste plaats komt voor de tweede keer de provincie Noord-Brabant en de derde plaats is voor Rijkswaterstaat. In het juryrapport was te lezen dat de eerste twee plekken, waar de gemeente Venlo bij hoort, beide de maximale score van vijf sterren behaalden. Wilt u meer weten over de analyse? Het rapport is onderaan de pagina te downloaden.

Morgen in Venlo
In 2020 worden inwoners door de gemeente geïnformeerd en geënthousiasmeerd met de campagne ‘Morgen in Venlo’ over de mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing. Heb je vragen of ben je gewoonweg benieuwd? Neem dan een kijkje op www.morgeninvenlo.nl.

Venlo is ós stedje van lol en plezeer
Dát gaan we samen laten groeien. Omdat wij, onze kinderen en kleinkinderen hier leven. We zetten allemaal een klein stapje en maken samen meters.  

Reacties