Blericks Zomer Doe boek voor Blerickse schoolkinderen

Foto: Blericks zomer doe-boek.

Op de laatste schooldag voor de zomervakantie was er een extra cadeautje voor de Blerickse kinderen; Een heus Blericks Zomer Doe Boek! Een boekwerk vol puzzels, recepten, sportoefeningen en veel handige vakantietips voor de jeugd van Blerick.

Uniek zijn de zes wijkspeurtochten die in het boek staan vermeld; zes buurten in Blerick hebben meegewerkt aan het uitzetten van een speurtocht, voor elke vakantieweek één. Zo kunnen de kinderen in vakantietijd de eigen omgeving ontdekken op speelse wijze.

Het idee van een Blericks Vakantieboek komt van Marleen van Hees (Jeugdbeweging St. Hubertus Blerick). “Normaal gaan we in de eerste week van de zomervakantie op zomerkamp. Door de coronacrisis was het niet mogelijk om activiteiten te organiseren voor Blerickse kinderen. Hierdoor blijven er nog meer kinderen thuis.”

Wat begon als een klein boekje voor de kinderen van jeugdbeweging werd al snel een groter plan; een dik vakantieboek voor alle kinderen van Blerick. “Ik wilde iets leuks doen voor al die kids en zorgen dat ze toch een vakantie gevoel hebben, ook als het allemaal even anders is dan gewend.” Dat was voor Marleen de reden om de handen ineen te slaan met diverse partners om een zomer doeboek in elkaar te zetten.

Met een bijdrage van het SAMfonds van de gemeente Venlo is Marleen aan de slag gegaan en is er samenwerking gezocht met Incluzio, Playday Ut Dorp en de cultuurcoaches en het kunstencentrum. Ook werden vereniging, buurthuizen en bewoners van de wijken betrokken. Hierdoor ligt er een uniek boek; Alle foto’s, kleurplaten, afbeeldingen, puzzels zijn gemaakt door de vele vrijwilligers die hierbij betrokken zijn. Alles is zelf ontworpen en bedacht.

Marij Pollux, Wijkwethouder Blerick, is blij met het vakantieboek. “Ik vind het een superinitiatief! Dit is nu echt een schoolvoorbeeld van een mooie samenwerking die leidt tot een prachtig boek voor alle Blerickse schoolkinderen. Dit soort ideeën verdienen in mijn ogen een groot applaus, heel leuk!”

Reacties