Gemeente: Jaarlijkse controle hondenbelasting start 1 juli

Foto: ©Pixabay.

Vanaf 1 juli gaan controleurs in de gemeente Venlo huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. Dit doet de Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen (BsGW) elk jaar. 

Bureau LEGITIEM BV voert de controle uit. De controleurs bellen bij inwoners van de gemeente aan om het hondenbezit te inventariseren. Als de controleur bij u aanbelt kan hij zich altijd legitimeren, vraag daar dus ook gerust naar. Bij twijfel over de echtheid of geldigheid van een identiteitsdocument kunt u een aanvullende legitimatie vragen en zo nodig contact opnemen met BsGW. Uiteraard nemen de controleurs alle voorgeschreven maatregelen als gevolg van het coronavirus in acht.

Uw hond aanmelden
Ieder die één of meer honden heeft moet daar belasting voor betalen en is wettelijk verplicht aangifte te doen. Het aantal honden op een adres bepaalt de hoogte van de aanslag.

Hoogte hondenbelasting

Eerste hond €   85,46 per jaar
Tweede en volgende hond € 128,28 per hond
Kennel € 470,32

Als de controleur een hond aantreft waarvoor u geen belasting betaald, zal de controleur deze hond aanmelden. Als u niet thuis bent dan laat de controleur een brief met informatie over de hondenbelasting achter.

Boete
Als u één of meer honden nog niet heeft aangegeven, adviseert de gemeente dit zo snel mogelijk te doen. U voorkomt hiermee een boete.

Aangifte via internet
Het aanmelden of afmelden van een hond doet u het snelste via uw persoonlijke pagina op de website www.bsgw.nl. U logt daar in met uw DigiD. Ook wijzigingen in het aantal honden kunt u doorgeven via deze persoonlijke pagina. Alles is dan direct geregeld.

Heeft u geen internet, dan kunt bellen met de BsGW via telefoon: 088 – 8420 420. Houd uw BSN bij de hand als u belt. Medewerkers van de BsGW-telefoon zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

Meer informatie over de hondenbelasting is te lezen op de website www.bsgw.nl.

Reacties