Crowdfunding Venlo: Zet een volgende stap met jouw initiatief

Foto: © Crowdfunding Venlo.

Woon je in de gemeente Venlo en heb je een maatschappelijk idee om jouw wijk, dorp of gemeente een positieve boost te geven? Crowdfunding Venlo gaat samen met het SAM-fonds van de gemeente Venlo starten met het traject ‘Zet een volgende stap met jouw initiatief!’ zodat je jouw idee kunt realiseren.

Crowdfunding Venlo is onderdeel van Voor je Buurt. De missie van Crowdfunding Venlo is om iedereen met een goed idee in zijn straat, wijk of drop in staat te stellen om dit idee waar te maken. Crowdfunding Venlo begeleidt hen daarom in het voeren van een campagne voor financiering of vrijwilligers, waardoor de bekendheid van het idee wordt vergroot en aan de slag gegaan kan worden om het idee toekomstbestendig te maken.

‘Zet een volgende stap met jouw initiatief’
In samenwerking met het SAM-fonds van de gemeente Venlo start begin juli het traject “Zet een volgende stap met jouw initiatief!”. Dit traject is er voor iedereen met een goed idee om Venlo mooier, socialer, duurzamer of leuker te maken en natuurlijk zin heeft om hier actief mee aan de slag te gaan de komende maanden. Wil je bijvoorbeeld (sport)activiteiten organiseren voor kinderen? Of denk je aan het opstarten van een gemeenschappelijke moestuin in jouw buurt? Het traject ‘Zet een volgende stap met jouw initiatief’ helpt je hierbij!

Tijdens het traject zet je een stap verder voor de toekomst van jouw initiatief. We gaan aan de slag met jouw idee en helpen je bij concrete vervolgstappen. Op Crowdfunding Venlo ga je bijvoorbeeld campagne voeren om geld in te zamelen of om meer vrijwilligers te betrekken bij het initiatief.

Het traject is als volgt opgebouwd
1. Tijdens een workshop op 1 juli, in het stadskantoor van gemeente Venlo, trappen we het traject af. Tijdens de workshop ontvang je informatie over de werkwijze en krijg praktische tips & tricks om aan de slag te gaan. Meld je hier aan voor de workshop. Voor de workshop op het stadskantoor zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Mocht het zo zijn dat er meerdere geïnteresseerden zijn, dan wordt gekeken naar de mogelijkheden voor een online workshop. Zo kan iedereen vanuit thuis meedoen.

2. Tijdens de zomer ga je zelf aan de slag met het concreet vormgeven van je doelen; je maakt een pagina aan op Crowdfunding Venlo, je maakt je doelen zichtbaar en gaat aan de slag met de eerste stappen om deze doelen te bereiken.

3. Eind september vindt er een tweede workshop plaats waarin meer vertelt wordt over het voeren van campagne. In het najaar voer je daadwerkelijk de campagne voor financiering, vrijwilligers en/of meer bekendheid. We begeleiden je door persoonlijke tips en succesvoorbeelden te geven. Ook maak je kans op bijdrage van onder andere het VSB fonds en Stichting DOEN.

4. Voor het eind van het jaar 2020 heb je jouw doelen bereikt! We zorgen ervoor dat het geld naar je wordt uitbetaald of dat je aan de slag kunt met jouw nieuwe groep vrijwilligers.

Doe mee!
Enthousiast over het traject? Meld je hier aan voor de workshop. Heb je vragen of wil je meer informatie, neem dan contact op met Frank Nooijens (gemeente Venlo) telefoonnummer 06-21517417, e-mail: [email protected]

Reacties