Betere verkeersveiligheid op de Stadsbrug

Foto: © Gemeente Venlo.

De gemeente Venlo vernieuwt op 3 plekken in Blerick de verkeersregelinstallaties. Het gaat om het kruispunt Antoniuslaan – Venrayseweg, kruispunt Eindhovenseweg – Antoniuslaan en kruispunt Eindhovenseweg – Burgemeester Gommansstraat. De totale werkzaamheden duren naar verwachting tot 7 juli.

De verkeersregelinstallaties, ook wel bekend als verkeerslichten, zijn toe aan vervanging / vernieuwing. Dit houdt in dat zij op deze plekken de palen en lichten vervangen waar nodig en er slimme verkeerslichten voor terugplaatsen.

De slimme verkeerslichten geven ons meer informatie over hoe druk het bijvoorbeeld is op de weg. Met deze informatie zorgen ze ervoor dat het verkeer beter doorstroomt.

Naast het vervangen van de verkeersregelinstallaties vindt er ook een aanpassing plaats in de rijstrookindeling op de Stadsbrug (Eindhovenseweg) richting Antoniuslaan. De huidige situatie is dat er twee rijstroken rechtdoor gaan en er een hele korte invoegstrook is richting de Antoniuslaan. De korte invoegstrook heeft in het verleden geleid tot ongelukken. Daarom maken ze deze invoegstrook nu langer. In de nieuwe situatie is er straks nog één strook die rechtdoor gaat en één langere invoegstrook voor de Antoniuslaan.

Reacties