Uitstallingen mogen weer – een beetje

Foto: © Gemeente Venlo.

Het tijdelijke uitstallingsverbod dat was ingesteld op 20 mei in Venlo is weer enigszins versoepeld. Op drukke Duitse dagen is het nog wel van kracht op de hoofdwegen in het centrum van Venlo: Vleesstraat, Lommstraat, Gelderse Poort, Maasstraat en Steenstraat. 

Maar in de zijstraten mogen ondernemers en winkeliers handelen als gebruikelijk. (Wat wil zeggen in lijn met de Reclamenota.) Burgemeester Scholten heeft dit donderdag 27 mei besloten. “We laten de teugels wat vieren omdat de ervaring van het weekend na Hemelvaart dit uitwijst.” legt de burgemeester uit. “In de nevenstraten keren we nu de situatie om. Als het kan mogen de normale uitstallingen er staan, maar als het te druk wordt of de veiligheid komt in het geding, dan moeten ze direct worden opgeruimd. Zulks ter beoordeling van de gemeente.”

Met het nieuwe besluit komt de gemeente tegemoet aan een wens van ondernemers. “De crisis wordt in Venlo bestreden via samenwerking,” verklaart wethouder Erwin Boom. “Deze versoepeling past daarin. Ruimte geven waar mogelijk, en als het nodig is een beetje inschikken.”

Reacties