Vergroening wijk Q4

Foto: © Gemeente Venlo.

Op maandag 2 maart heeft wethouder Marij Pollux tijdens een bijeenkomst met de initiatiefnemers en bewoners feestelijk aandacht besteed aan de vergroening van wijk Q4.

Wethouder Marij Pollux: “Bredere aandacht voor duurzaamheid en klimaatadaptatie begint vaak met kleine maatregelen. Prachtig om te zien hoe we samen met de bewoners invulling hebben gegeven aan meer groen in de wijk Q4. Vergroening van de wijk was een van de aandachtspunten uit de werkconferenties Q4. Het idee voor aanleg van het gevelgroen in de wijk is tot stand gekomen in overleg met de bewoners.”

Wijkbewoner en lid van de werkgroep Mattie Peeters: “Een werkgroep van bewoners en gemeente heeft na de wijkconferentie in 2017 een plan gemaakt om de aanvankelijk betonachtige uitstraling van de buurt op te fleuren met zoveel mogelijk groen. Het resultaat is dat er door een goede samenwerking tussen gemeente en bewoners overal geveltuinen zijn aangelegd en een rij bomen is aangeplant. Het kan nog groener en daarover blijven wij gezamenlijk in gesprek.”

Aanleg en onderhoud gevelgroen en bomen
Er is gezorgd voor aanleg van gevelgroen en de aanplant van bomen in de straten Helschriksel, Synagogeplein, Achter St Jacob, Maasschriksel, Maaskade, Bergstraat en Kwietheuvel. Ook uit het onderhoud blijkt de samenwerking; waar het reguliere onderhoud van de aangeplante bomen door de gemeente wordt gedaan, zorgen de bewoners dat het gevelgroen verzorgd wordt.

De bewoners ontvingen dan ook na afloop van de feestelijke bijeenkomst van wethouder Pollux een gieter van gerecycled plastic en een groenwijzer met tips voor het verzorgen van de planten in de wijk.

Reacties