Reizende tentoonstelling over vestingsteden

Foto: Venlose Katernen.

Sinds 7 januari is in het gemeentearchief Venlo een gratis tentoonstelling te zien: ‘Mächtig und Stark’. De tentoonstelling bestaat uit 21 panelen waarop vestingsteden zijn afgebeeld uit het Nederlands-Duitse grensgebied.

De kaarten dateren uit de 16de tot en met de 18de eeuw. De meeste zijn afkomstig van de beroemde collectie Bodel Nijenhuis in Leiden. Het gaat om een reizende tentoonstelling die eerder te zien was in Mönchengladbach en Geldern. Na Venlo doet hij nog Krefeld, Gennep en Stevensweert aan.

Bij de tentoonstelling hoort een speciale (extra dikke) aflevering van de Venlose Katernen (nummer 29). Dankzij financiële ondersteuning door de euregio Rijn-Maas-Noord kan dit katern gratis aan bezoekers van de tentoonstelling worden aangeboden.

De tentoonstelling werd georganiseerd omdat de Stichting Historie Peel Maas Niersgebied, in 2018 40 jaar bestond. Men heeft samengewerkt met het Gemeentearchief Venlo, Stadtarchiv Krefeld, Stadtarchiv Geldern en Museum Schloss Rheydt in Mönchengladbach.

De tentoonstelling loopt tot 17 januari. Het archief is gevestigd aan de Dokter Blumenkampstraat 1 en is geopend dinsdag tot en met vrijdag van 09:00 tot 16:30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen