Excursie Stichting het Limburgs Landschap; Nacht van de Nacht in Het Jammerdal

Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijligers.

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er ook excursies georganiseerd. Zo vindt er op zaterdag 26 oktober bij hoge uitzondering een avondwandeling plaats door het natuurgebied het Jammerdal.

De excursie start om 20.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het Bilderberg Hotel de Bovenste Molen, Bovenste Molenweg 12 te Venlo. De excursie is gratis en duurt circa 2 uur. Denk aan stevig schoeisel en neem géén zaklamp mee. Aanmelden verplicht via www.limburgs-landschap.nl/agenda vol=vol.

De Nacht van de Nacht is een jaarlijkse terugkerend evenement waarbij men op tal van locaties in heel Nederland kan genieten van de schoonheid van de donkere nacht. Tijdens deze ‘’nacht’’ wordt stilgestaan bij het feit dat er in Nederland steeds minder echte donkere plekken zijn. Voor de dierenwereld is dat lastig en voor de mens jammer, want donker heeft een speciale sfeer. Ook Het Limburgs Landschap doet mee. Zo kan er in het Jammerdal bij Venlo genoten worden van de bijzondere sfeer en de stilte.

‘ ‘t Jaomerdal’ is een gevarieerd terrein waar sommige Venlose carnavalsliedjes hun oorsprong aan ontlenen. Ecologisch gezien is het een belangrijk gebied door zijn ligging, zowel van oost naar west, als van noord naar zuid. Denk aan de verbinding van de Groote Heide richting Maas en naar het zuiden richting de Meinweg.
Het hele gebied heeft onder invloed gestaan van klei- en zandwinning, wat veel verrassingen in het reliëf heeft opgeleverd. Flora en fauna zijn divers vertegenwoordigd door de verscheidenheid van landschap: van hoog naar laag met groeven en heuvels.
Tijdens de Nacht van de Nacht kan er bij hoge uitzondering ook in het donker gewandeld worden onder leiding van een gids.

Reacties