Eerste 3D zebrapad in Blerick weer verwijderd

Foto: Via Jan Wilms - Venlo Nieuws.

Bij basisschool Mikado in Blerick zijn ze vorig jaar november begonnen met het aanleggen van het eerste 3D-zebrapad in de gemeente Venlo. Nog geen jaar later is deze alweer weggehaald omdat het 3-D effect niet tot zijn recht kwam. 

Het zebrapad moest ervoor zorgen dat de oversteek voor kinderen veiliger zou worden.

Het 3-D zebrapad blijkt onjuist aangelegd en daarom komt het 3-D effect niet tot zijn recht. “De drempel is te hoog om het 3D-effect te bewerkstelligen, erg jammer.” aldus de directeur van Basisschool Mikado, Jan Wilms.

Drie fases
De oversteekplaats was vorig jaar aan groot onderhoud toe. Dit onderhoud is toen gecombineerd zodat de oversteek binnen de voorwaarden van een veilige schoolomgeving zou passen. Het project was opgedeeld in 3 fases. In de eerste fase, november vorig jaar, gingen ze de bestaande bestrating vervangen en werd het wegvak opgehoogd tot een drempelvlak. Op dit drempelvlak is toen een breed 3D zebrapad gemaakt. Het 3D effect moest ervoor zorgen dat de oversteekplaats meer zou opvallen.

In het voorjaar van dit jaar zijn fase  2 en 3 opgestart zodat de veilige schoolomgeving verder vorm kreeg. Weggebruikers worden nu door middel van attentielichten en gekleurde palen geattendeerd op het oversteken van schoolkinderen. Deze zogenoemde attentielichten zijn bij alle basisscholen in de gemeente Venlo geplaatst.
Bij basisschool Mikado zijn de palen tevens voorzien van spraak en verlichting om de oversteek zo veilig mogelijk te maken.

Door de veranderingen aan het drempelvlak vorig jaar, blijkt het zebrapad nu niet het gewenste 3-D effect te hebben. Het zebrapad is inmiddels hersteld.

Veilige schoolomgeving
Ondanks de teleurstelling, blijft Basisschool Mikado werken aan een veilige schoolomgeving voor haar leerlingen en ouders. De school doet mee aan een project van het ANWB-Fonds waarmee zij 10.000 euro voor de school kunnen winnen. Tot en met 30 september kan men stemmen. Per provincie steunt de ANWB vanuit het ANWB Fonds één project met een financiële bijdrage van 10.000 euro. Stemmen op Mikado doe je hier. “We willen met de financiële bijdrage een veiligere schoolomgeving creëren voor de leerlingen en de ouders. Zo willen we heel graag gekleurde hekken op onze stoep, waardoor de leerlingen “gedwongen” worden om over het zebrapad te gaan. Daarnaast willen we, naast goed gedrag in het verkeer, een start maken met een gezonde leefstijl door een water punt te plaatsen.” aldus Jan Wilms van de basisschool aan Venlo Nieuws.

 

Reacties