Doe mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route

Foto: © Nationale Duurzame Huizenroute

Venlo doet dit jaar mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route. De Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform waar ervaringen van huiseigenaren met duurzaam bouwen en wonen centraal staan.

Inwoners die andere inwoners laten zien hoe zij hun woning hebben verduurzaamd. Waar lopen ze tegenaan? Wat ging gemakkelijk? Wat kost het en wat bespaart u ermee? Niemand kan dat beter vertellen dan ervaringsdeskundigen. Dit is de reden waarom gemeente Venlo mee doet aan de Duurzame Huizenroute. We willen trotse bezitters van duurzame woningen stimuleren om kortstondig hun woning open te stellen en daarmee anderen te helpen ook het pad van duurzaamheid te bewandelen. Inwoners die inwoners informeren. Kortom, alle reden dat de gemeente dit initiatief breed onder de aandacht wil brengen, nu en in de komende jaren.

Mogelijk heeft u in uw woning interessante maatregelen toegepast en vindt u het leuk om uw ervaring en kennis te delen. We nodigen u van harte uit om uw huis aan te melden via www.duurzamehuizenroute.nl en anderen op weg te helpen in hun zoektocht naar het energiezuiniger maken van hun huis.

Uw verhaal kan andere huiseigenaren goed op weg helpen en elke ervaring is welkom; ook uw ervaring met HR+-glas, zonnepanelen, een warmtepomp of andere duurzame oplossingen. Zo hoeft niet iedereen het wiel opnieuw uit te vinden. Het is mogelijk om op zaterdag 2 en/of 9 november 2019 uw huis open te stellen tijdens de Duurzame Huizen Route.

Meer informatie, voorbeeldwoningen en ervaringsverhalen kunt u vinden op www.duurzamehuizenroute.nl. Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met Anna de Kruijff van de Nationale Duurzame Huizen Route via e-mail [email protected] of telefonisch via 0525-701193.

Reacties