Gemeente Venlo in race voor titel sportgemeente van het jaar

Foto: Venlo Online.

Gemeente Venlo is genomineerd om sportgemeente van het jaar te worden. De landelijke organisatie Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) heeft gistermiddag bekend gemaakt welke vier gemeenten dit jaar meedingen naar de eretitel. Naast Venlo, zijn ook Almere, Gorinchem en Simpelveld genomineerd.

Elk jaar nodig de VSG gemeenten uit om zich kandidaat te stellen als sportgemeente van het jaar. Om in aanmerking te komen voor een nominatie en uiteindelijk natuurlijk de eretitel sportgemeente van het jaar beoordeelt de VSG de gemeenten aan de hand van diverse vragen. De VSG waardeert onder andere de manier waarop Venlo zich inzet voor sport en bewegen voor diverse doelgroepen, hoe we duurzaamheid toepassen binnen sportaccommodaties en onze intensieve samenwerking met de partners in het veld.

Beoordelingscommissie
Verdient Venlo uiteindelijk de titel? Dat wordt bepaald aan de hand van werkbezoeken die een speciale beoordelingscommissie binnenkort gaat brengen aan de vier genomineerde gemeenten. Dan kunnen we echt laten zien wat ze sportief in huis hebben. Woensdag 25 september wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse VSG-congres in Emmen. Wethouder Alexander Vervoort is trots op de nominatie: “Dit past binnen de ambitie van Venlo fit om verder te bouwen aan een gezond en beweegvriendelijke gemeente.” 

Reacties