Document Services Valley in Venlo als initiatief van OCE te geringe impuls voor de regio.

images (3)

Printerfabrikant Océ beloofde mooie dingen bij de oprichting van Document Services Valley in Venlo: 600 nieuwe banen en een omzet van 100 miljoen euro in 2015. Maar daar is weinig van terecht gekomen. `We waren te ambitieus en te vroeg`, zegt directeur Mark Euwe over de broedplaats waar Océ samen met wetenschappers en startende ondernemers innovatieve diensten voor het beheer van documenten wilde ontwikkelen.

In 2011, tijdens de oprichting, was `open innovatie` het sleutelwoord. Het initiatief zou uitgroeien tot een campus waar start-ups, internationale bedrijven en onderzoekinstelling samen zouden werken aan innovaties op het gebied van documentmanagement en digitalisering. Omdat het ook 600 nieuwe banen zou opleveren voor de regio, verstrekte het ministerie van Economische Zaken en de provincie Limburg 1,2 miljoen euro aan subsidie. Océ vulde dit aan tot 2 miljoen euro.

Een mooi statement, vindt Euwe. `Maar de doelstelling hebben we niet gehaald.` Sinds de oprichting zijn er naar schatting zo`n 150 bedrijven ondersteund. Hun omzet is beperkt. Ook van de campus is weinig terechtgekomen. Eind dit jaar loopt de subsidie van de provincie aan Services Valley af, hoe dan verder is nog onzeker.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen