Herinrichting Mulkenshofweg in Blerick

Foto: Mulkenshofweg in Blerick.

Vanaf maandag 12 augustus wordt gestart met de herinrichting van de Mulkenshofweg in Blerick, de Pastoor Stassenstraat in Blerick en de Boskampstraat in Tegelen. De drie projecten worden achtereenvolgend uitgevoerd, verspreid over een periode van ongeveer drie weken.

Om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren, worden diverse wegen afgesloten. Ter plekke zijn omleidingen ingesteld. Aanwonenden ontvangen een brief van de aannemer met informatie over de werkzaamheden en de geplande afsluitingen.

Herinrichting Mulkenshofweg Blerick 12 t/m 16 augustus
De Mulkenshofweg in Blerick wordt heringericht ter verbetering van de verkeersveiligheid voor fietsers. De fietsenstroken worden verbreed en tegelijkertijd worden op de rijbaan verkeersplateau’s aangelegd. Verkeersplateaus leiden tot snelheidsverlagingen en dragen bij aan de verbetering van de verkeersveiligheid. De herinrichting vindt plaats van 12 tot en met 16 augustus. Tijdens deze periode is de Mulkenshofweg volledig afgesloten voor al het verkeer.

Herinrichting Boskampstraat Tegelen 14 t/m 16 augustus
Wegens het te hard rijden van auto’s op de Boskampstraat wordt er een verkeersplateau aangelegd. Door het plaatsen van een verkeersplateau hopen we dat de snelheid op het rechte stuk omlaag gaat en de verkeersveiligheid verbeterd. Ook wordt een oversteeklocatie aangelegd. Deze herinrichting vindt plaats van 14 tot en met 16 augustus. Tijdens deze periode is de Boskampstraat volledig afgesloten voor al het verkeer.

Herinrichting Pastoor Stassenstraat Blerick 19 t/m 30 augustus
Samen met wijkoverleg Blerick heeft de gemeente het initiatief genomen om het kruispunt aan de Pastoor Stassenstraat verkeersveiliger te maken. De bewoners en de gemeente waren het eens over de onveilige situaties die ontstaan op het kruispunt. Er wordt een verkeersplateau aangelegd, een midden-geleider geplaatst en de fietsenstroken worden verbreed. Deze herinrichting vindt plaats van 19 tot en met 30 augustus. Tijdens deze periode is de Pastoor Stassenstraat volledig afgesloten voor al het verkeer. Het benodigde verkeersbesluit van de Pastoor Stassenstraat is ook te zien op de website van Overheid.nl.

Reacties