Vier woningsluitingen in tweede kwartaal 2019

Foto: © Gemeente Venlo.

Burgemeester Scholten van Venlo heeft in de maanden april, mei en juni 2019 besloten om vier panden in de gemeente Venlo te sluiten vanwege drugsgerelateerde activiteiten. De vier woningen gaan op slot voor een periode variërend van 9 maanden tot 1 jaar. 

Dinsdag 9 april is een woning aan de Florence Nightingalestraat in Venlo voor 9 maanden gesloten wegens het aantreffen van een in werking zijnde hennepkwekerij. Om diezelfde reden heeft burgemeester Scholten op maandag 15 april een woning aan de Schaepmanstraat te Blerick voor 9 maanden gesloten.

Donderdag 2 mei heeft de burgemeester een woning aan de Frederik Hendrikstraat in Blerick gesloten voor 9 maanden wegens het aantreffen van een handelshoeveelheid verdovende middelen. Ook in een woning aan de Corneillestraat in Blerick werd een handelshoeveelheid softdrugs gevonden. Deze woning is op dinsdag 28 mei voor de periode van één jaar gesloten.

Tijdelijke sluitingen
Deze tijdelijke sluitingen van woningen en panden zijn bedoeld om een eind te maken aan druggerelateerde activiteiten in of vanuit het pand. Dit gebeurt op grond van de Opiumwet; deze geeft de burgemeester de bevoegdheid om drugspanden te sluiten. “De Raad van State heeft eind februari in een hoger beroep nog eens bevestigd dat dit soort panden op goede gronden worden gesloten,” vertelt de burgemeester. “Venlo heeft een bijzondere positie vanwege de grensligging waardoor we extra waakzaam moeten zijn.”

Meld drugsoverlast
Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. Kwekerijen en drugslabs zorgen ook voor onveilige situaties in woonbuurten. De gemeente en de politie gaan dit daarom zoveel mogelijk tegen. Oplettende inwoners helpen daarbij. Ervaar je drugsoverlast? Bel dan met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wil je liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de melding daarna door naar de politie.

Reacties