Uitslag parkeeronderzoek binnenstad Venlo

Uit onderzoeksrapport van Empaction blijkt dat parkeergelegenheid in Venlo goed wordt gewaardeerd .images

Op drukke dagen is het echter soms moeilijk een plek te vinden. Daarnaast zijn er mogelijkheden om het huidige parkeeraanbod nog beter te laten aansluiten op de wensen van de bezoekers van de binnenstad. Daarom gaat Venlo samen met ondernemers en betrokkenen aan de slag met een nieuw parkeerbeleid.

Blik op de toekomst
Om een duurzaam parkeerbeleid voor de toekomst te maken, start gemeente Venlo na de zomer een werkgroep. Samen met ondernemers en inwoners wordt dan invulling gegeven aan de aanbevelingen in het rapport. Verder worden de problemen van de schilwijken samen met de bewoners bekeken. Ook wordt in het najaar besloten wat er met de Roermondsepoortgarage gebeurt. Vanwege de slechte staat wordt bekeken of de garage verplaatst, verbouwd of gesloopt gaat worden. Hier is eerst onderzoek voor nodig.

Een aantal van aanbevelingen van het onderzoek is al overgenomen. Zo wordt er op drukke dagen gewerkt met flexibel inzetbare parkeerplekken op de Deken van Oppensingel. Ook het inzetten van het kazerneterrein als parkeerplek is een van deze voorbeelden

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen