Noord-Limburg wil Gezondste Regio worden

Foto: © Gezondste regio.

De acht gemeenten in Noord-Limburg hebben de ambitie uitgesproken om in 2023 de gezondste regio van Nederland te worden. Het is het uiteindelijke doel van de zogenaamde regionale investeringsagenda.

De agenda is opgesteld om, kort na de Provinciale Statenverkiezingen, een lijst met concrete regionale projecten aan te bieden aan de Provincie. De acht gemeenten in Noord-Limburg zoeken daarmee de samenwerking op met de inwoners, ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden zoals de Provincie Limburg, het Rijk en het Duitse Noordrijn-Westfalen.

Het hoogste doel van de samenwerking is dus om de gezondste regio van Nederland te worden. Hierbij maakt de regio Noord-Limburg gebruik van haar sterke punten: economische ontwikkeling op het gebied van agrofood, logistiek, maakindustrie, vrijetijdseconomie en kennisontwikkeling met een accent op voedsel en gezondheid. Bij de totstandkoming van deze ambitie is meegedacht door het initiatief Gezondste Regio 2025. Deze samenwerking blijven we in de toekomst voortzetten.

De investeringsagenda heeft geleid tot nieuwe energie in de samenwerking van de acht Noord-Limburgse gemeenten. Hierdoor is de samenwerking voor de komende jaren voorzien van een duidelijke agenda met nieuw enthousiasme. Meer informatie over de investeringsagenda is te vinden op www.gezondsteregio.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen