Scholenstichting Fortior pakt de kans om in haar organisatie Montessori onderwijs op te nemen.

Venlo telt vanaf volgend schooljaar twee Montessorischolen. Op verzoek van ontevreden ouders van de huidige Montessorischool gaat de scholenstichting Fortior soortgelijk onderwijs aanbieden.

Eerder was al bekend dat Fortior met ouders in gesprek was, inmiddels hebben zich vijftig leerlingen voor de nieuwe school aangemeld. Dat is voor Fortior voldoende om een nieuwe school te openen.

Ontevreden
De ouders zijn ontevreden over onderwijsstichting Mozon dat Montessori-onderwijs aanbiedt in Venlo, Venray, Weert en Helmond. Mozon zette na een conflict in maart schooldirectrice Liny Demandt op straat. De oorzaak had te maken met een intern conflict en niet met het functioneren van de directrice op de school.

Fortior hanteert het unieke Fortiorconcept ‘Optimaal Ontplooiings- en Ontwikkelingsonderwijs’, O3. Elke Fortiorschool heeft op haar eigen manier daarvoor een omgeving gecreëerd waarin vormen van onderwijs en instructie in een geschikt leerklimaat geheel of gedeeltelijk zijn ingevoerd. In de komende 4 jaar voeren we O3 verder in.
Kritische leermeesters Op alle scholen zien wij toe op een correcte invoering van en sturing op O3 met een duidelijkere focus op resultaten. Wij houden de voortgang en effecten van ons beleid goed in de gaten en nemen waar nodig maatregelen. Wat dat betreft zijn wij zelf onze meest kritische leermeesters. We maken het ons niet gemakkelijk door hoge kwaliteitseisen te stellen aan onszelf maar ook aan het onderwijs dat wi bieden. Niet alleen voor wat betreft de kernvakken rekenen, taal, lezen en spelling. Maar ook voor vakken zoals lichamelijke opvoeding, beeldende vakken en muziek willen we de ontwikkeling van kinderen zichtbaar maken.
Van volgen naar sturen De ontwikkeling van kinderen op het gebied van rekenen, taal, lezen en spelling volgen we met behulp van cito-scores. Het leerlingvolgsysteem dat we nu al op onze scholen gebruiken, wordt omgebouwd naar een leerlinggestuurdsysteem waarmee we ook de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen meten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen