Actiegroep ‘Hou het Floriadeterrein open’ overhandigd handtekeningen aan wethouder

Foto: Omroep Venlo.

Er zijn plannen om het Floriadeterrein buiten kantoortijden af te sluiten vanwege lichte criminaliteit. Een groep bezoekers van het voormalige Floriadeterrein zijn vandaag actie gaan voeren.

Zo meldt Omroep Venlo.

Volgens Christa Clabbers van de actiegroep ‘Hou het Floriadeterrein open’ is de reden om het park af te sluiten onzin. “Als ik door een poortje rij en ik zie graffiti sluiten ze het poortje ook niet af omdat daar graffiti is”. Clabbers is blij dat de actiegroep in gesprek is met de gemeente Venlo en Horst aan de Maas om het terrein open te houden.

De actie trok veel recreanten, mensen uit Venlo en omgeving, maar ook mensen buiten Venlo waren aanwezig. ‘Vrienden wonen in de buurt en dan komen we altijd in dit park’ aldus van Maartje van Hoorn uit Hellevoetsluis.

Handtekeningen
Actievoerders hebben zaterdagmiddag de duizend handtekeningen overhandigd aan PvdA-wethouder Erwin Boom en zijn collega-wethouder Bob Vostermans. Boom kan niet garanderen dat het park open blijft. Samen met de gemeente zijn meer partijen eigenaar van het park. Er is overleg geweest, maar nog geen akkoord. De wethouder kan dan ook geen beloftes doen. Voorlopig is het gebied nog gewoon toegankelijk en zijn de partijen samen aan het kijken hoe ze het gaan aanpakken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen