Als het voordeel van alleen zijn een nadeel wordt

Foto: Stockfoto Pixabay.

Zalig een dag niks hoeven. Geen verplichtingen en afspraken. Je hebt alle tijd voor jezelf, niemand die je bekritiseert. Jij bepaalt wanneer je eet, koffie drinkt en televisie kijkt. Jij bepaalt hoe laat je naar bed gaat en wanneer je opstaat.

Maar wanneer je altijd tijd hebt voor jezelf en altijd de televisie aan hebt staan, omdat het anders zo stil is. En wanneer het je niet meer interesseert hoe laat je opstaat of wanneer je eet. Dan wordt het voordeel van ‘alleen zijn’ langzaam een nadeel.

‘Eigenlijk doe ik de hele dag niets anders dan wachten op een telefoontje van één van mijn kinderen’. Zegt de 74 jarige Gerrit
‘Vaak zeggen ze tegen mij, trek er op uit, sluit je aan bij een wandelvereniging. Maar ja, het ontbreekt mij aan moed. Wie zit er nou op mijn gezelschap te wachten?’ Stelt de 71-jarige Koos. De 31-jarige Fred loopt ook tegen problemen aan ‘Het is zo simpel, contact maken, maar als ik op het punt sta, haak ik af’.

Wat kunnen we hieraan doen?
Meld je aan als vrijwilligers bij Vrijwilligerszorg Venlo en word ingezet bij mensen die behoefte hebben aan gezelschap, om samen te gaan wandelen een spelletje te spellen of een kopje koffie te drinken.

Je wordt ingezet in je eigen wijk en gekoppeld met iemand die het ook leuk vindt om een wandeling te maken of kaartje te leggen.

Interesse of meer weten?
Neem contact op met Proteion Welzijn via [email protected] of bel naar 0475-453033

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen