Toekomst Heilig Hartkerk onduidelijk sinds blikseminslag

Afgelopen mei is De Heilig Hartkerk aan de Straelseweg getroffen door de bliksem. Het stenen kruis viel daardoor naar beneden en beschadigde ook een deel van het dak.

Het gebouw is nog altijd op slot, meldt Omroep Venlo. Uit een bouwinspectie blijkt namelijk dat de draagconstructie van het dak niet in orde is.

Onduidelijk
Het is nog onduidelijk wat er met de Heilig Hartkerk in Venlo-Noord gaat gebeuren. De kerk is sinds de blikseminslag niet meer toegankelijk voor diensten en missen. Kosten voor reparatie lopen in de tonnen.

‘Er zijn al langer problemen met de kapconstructie van de kerk’, zegt senior bouwadviseur van het bisdom Michel van Sloun. ‘Die is bij de bouw in de jaren twintig van de vorige eeuw te licht gemaakt. Dat heeft geen gevaar opgeleverd, bovendien staat de kerk al negentig jaar. We hebben in de jaren tachtig al maatregelen genomen om de draagkracht en de spanning te versterken. De blikseminslag heeft invloed gehad op de constructie.’

Verkoop
De reparatiekosten zijn hoog. De verwachting is dat het in de tonnen loopt en de vraag is of het bisdom nog wel zoveel geld wil investeren in het gebouw. Mogelijk gaat de kerk in de verkoop.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen