KanDoen opent locatie in Tegelen

Foto: www.samenzijnwijvenlo.nl

Begin oktober opent KanDoen een nieuwe locatie in de voormalige basisschool ‘De Cocon’ in de Tegelse wijk Op de Heide. KanDoen is een voorziening waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt terecht kunnen. De nieuwe locatie opent haar deuren op 2 oktober en nodigt mensen uit te komen kijken.

KanDoen brengt mensen uit de buurt samen om elkaar te helpen. Mensen die door omstandigheden geen betaald werk hebben en aan de slag willen, worden door KanDoen geholpen bij het vinden van klussen in de eigen buurt. Hierbij helpen zij mensen uit de buurt met klussen in huis of tuin, ondersteunen zij bij activiteiten of helpen ze bij het schoonmaken en onderhouden van het Huis van de Wijk.

Wethouder Lamers (Participatie): “Bij KanDoen komen mensen, die in het verleden bij de WAA werkten en mensen die vanuit een uitkeringspositie, vrijwillige werkzaamheden verrichten om zo terug te keren op de arbeidsmarkt. Wij zijn blij dat we na de locaties in Blerick en Venlo nu ook een vernieuwde vestiging in Tegelen gaan openen.”

Wethouder Aldewereld (Wijkgericht Werken): “De wijkbewoners zijn ontzettend belangrijk bij KanDoen. Daarom willen wij de buurtbewoners uitnodigen om kennis te maken met de deelnemers en medewerkers. Er is ook voldoende ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen over wat deze voorziening voor de wijk kan betekenen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen