Venlo maakt accommodatiebeleid eenduidig en transparant

Huis van de Wijk
De 5 Sprong Blerick
Huis van de Wijk De 5 Sprong Blerick
Foto: huisvandewijkblerick.nl

Venlo -31-08-2016 -Venlo maakt accommodatiebeleid eenduidig en transparant

De gemeente Venlo heeft het afgelopen jaar, samen met gebruikers en beheerders van de gemeenschapsaccommodaties, hard gewerkt aan nieuw accommodatiebeleid. Resultaat van dit interactief proces is een voorstel over de subsidiëring en het beschikbaar stellen van gemeenschapsaccommodaties aan beheerstichtingen. Eenduidig, helder en transparant voor iedereen. De raad neemt eind september een besluit over de kaders, die het fundament voor het nieuwe beleid vormen.
“We garanderen met dit nieuwe beleid dat er in elke wijk en dorp altijd een plek is waar activiteiten kunnen plaatsvinden,” stelt wethouder Vera Tax (Zorg & Welzijn). “Dat is belangrijk. Accommodaties zijn het bindmiddel in de wijk, de plek waar mensen elkaar ontmoeten en helpen, waar nieuwe initiatieven ontstaan. Dat moeten we zo goed mogelijk blijven ondersteunen.”
Na de gemeentelijke herindelingen zijn er verschillen ontstaan als het gaat om het verhuren van gemeentelijke accommodaties en het verlenen van exploitatiesteun. Dat is dus grotendeels historisch gegroeid en nog niet eerder opgelost. Dat is volgens wethouder Tax niet wenselijk tegenover gebruikers en beheerders. “We willen de beheerders van onze gemeenschapsaccommodaties op een transparante en gelijkwaardige manier ondersteunen. En onze verantwoordelijkheid nemen. Dat doen we nu met deze inhaalslag.”
Voor de uitvoering van het beleid wordt vooralsnog uitgegaan van de bestaande middelen voor gemeenschapsaccommodaties. De financiële kaders worden uiteindelijk door de gemeenteraad bepaald bij de vaststelling van de nieuwe begroting. De nieuwe subsidieregels gaan vanaf 2017 gelden.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen