Jongeren op gezond gewicht door goed sport-eten

Foto: Pixabay

Maastricht – 04-02-2016 – Met als missie ‘Jongeren op gezond gewicht’ maakt de GGD Limburg Noord zich sterk voor gezonder eten en drinken in sportkantines en clubhuizen in de Noord-Limburgse regio.

Bij de uitvoering van dit project zijn dan ook zeven Noord-Limburgse gemeenten betrokken. Deze strijd tegen overgewicht wil de Provincie Limburg samen aangaan en steunt dan ook het project ‘De Gezonde Sportkantine‘ met een financiële bijdrage van maximaal 37.500 euro.

Een kistje fruit op de bar of een kop groentesoep, zo simpel kan het zijn om gezonder eten en drinken te stimuleren. Meer en meer mensen sporten en bewegen en daar horen gezond eten en drinken bij. Sportverenigingen merken ook dat de vraag naar gezondere producten in sportkantines toeneemt. Bovendien past een gezond kantineaanbod bij de sportieve en maatschappelijke functie van een sportvereniging. Verenigingen krijgen bezoek van één van de zogenoemde sportkantine-adviseurs. Zij begeleiden de verenigingen en voorzien hen van een starterspakket met informatie en materialen.

De initiatiefnemers van De Gezonde Sportkantine zetten primair in op de jonge sportbeoefenaar en in tweede instantie op opvoeders. Een belangrijke doelstelling van dit initiatief is dat minimaal 60 sportkantines een keurmerk van De Gezonde Sportkantine verdienen. Dat betekent dat de deelnemers in ieder geval een betere keuze aanbieden en zo mogelijk ertoe verleiden. In totaal zijn minimaal 110 verenigingen met een sportkantine bezocht. Sportverenigingen kunnen zichzelf ook aanmelden op www.gezondesportkantine.nl.  Gedeputeerde Van Rijnsbergen: “Het leefklimaat in onze provincie vraagt om een gezonde en vitale samenleving. Een initiatief als De Gezonde Sportkantine sluit goed aan bij de jeugd én hun ouders. Ik vind het van belang een gezonde levensstijl onder de aandacht te brengen bij hen. Immers, de jongeren van nu zijn de arbeidskrachten van de toekomst. Via de gezonde sportkantines maken ze op een laagdrempelige manier kennis hiermee.”

Deelnemende gemeenten zijn Beesel, Bergen, Gennep, Horst, Peel en Maas, Venlo en Venray.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen