Bouwplaatsen in Q4 en Venlo-Noord 8 juni open tijdens Dag van de Bouw

04 jun , 22:30 Gemeente
1 q4 kade
© Persfoto.
Bouwpartijen Jongen en Janssen de Jong Bouw stellen in samenwerking met woningcorporatie Woonwenz op zaterdag 8 juni, de nationale Dag van de Bouw, de bouwplaats open van twee in aanbouw zijnde nieuwbouwprojecten in Venlo. Zowel de bouwlocatie van Janssen de Jong Bouw: ‘Aan de Stadsmuur’ als de bouwlocatie van Jongen: ‘Hal 5’ zijn zaterdag vanaf 10.00 uur open voor publiek. De twee bouwbedrijven bouwen hier in opdracht van Woonwenz respectievelijk 34 huurappartementen en 68 grondgebonden woningen
Hal 5: Van Werken naar Wonen
Aan de Genooyerbergen in Venlo-Noord, waar voorheen fabriekspand ‘Hal 5’ van Canon stond, bouwt Jongen voor Woonwenz 68 grondgebonden woningen. Zowel levensloopbestendige woningen als eengezinswoningen. Ook de openbare ruimte wordt opnieuw ingericht. Op deze grote bouwlocatie kunnen bezoekers diverse in aanbouw zijnde woningen bezoeken en onder andere informatie krijgen over de verhuur en de bijzondere bouwtechniek volgens met ‘MorgenWonen-concept’ van Jongen. Met deze techniek kan binnen één dag een volledige woning gebouwd worden.
Naast ‘kijken’, kunnen de jongere bezoekers ook dingen ‘doen’ op de bouwplaats van Hal 5. Zo kunnen zij zelf hun metselkunsten laten zien of een bouwhelm pimpen.
Extra bijzonder is, dat aanstaande zaterdag ook de in het projectgebied gelegen schuilkelder uit de tweede wereldoorlog open is voor publiek. Historicus Marcel Hogenhuis vertelt er bezoekers over Venlo in de oorlog en de rol van de schuilkelder in die periode.
Aan de Stadsmuur: 34 huurappartementen Q4
Naast Hal 5 is ook de locatie Aan de Stadsmuur in binnenstadswijk Q4 zaterdag open voor publiek. Op deze toplocatie aan de Maas, vóór poppodium Grenswerk, bouwt Janssen de Jong Bouw voor Woonwenz 34 sociale huurappartementen. Technisch een behoorlijke puzzel, want de ruimte rondom de bouwlocatie is beperkt. Janssen de Jong Bouw vertelt erover tijdens een rondleiding op de bouw. Bezoekers vanaf 8 jaar mogen mee het appartementengebouw in .
Net als bij Hal 5 kunnen jonge bezoekers op de bouwplaats van Aan de Stadsmuur óók zelf aan de slag. In de kelder van het appartementengebouw mogen zij hun kluskunsten laten zien door het in elkaar zetten van een bouwpakketje.
De bouwlocatie Hal 5 is zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur open voor publiek.
Aan de Stadsmuur is tussen 10.00 en 13.00 uur open.
Houd er rekening mee dat de bouwlocaties niet voor iedereen gemakkelijk toegankelijk zijn. Denk ook aan stevige, dichte schoenen. Kinderen zijn van harte welkom, maar alleen onder begeleiding.
Het programma voor beide bouwplaatsen vind je hier: www.dagvandebouw.nl