Verkiezingen Europees parlement 6 juni 2024

04 jun , 7:54 Gemeente
stemmen stem gemeente
© Gemeente Venlo.
Op donderdag 6 juni is de Europees Parlementsverkiezing. Door te stemmen bepaalt u mee wie de komende vijf jaar lid wordt van het Europees Parlement.
We beseffen ons niet altijd dat de uitslag van de Europese verkiezingen gevolgen heeft voor miljoenen mensen. De wetten die het Europees Parlement aanneemt, gaan ons allemaal aan: zowel de grote landen als kleine gemeenschappen. Door te stemmen bepaalt u wie de komende 5 jaar lid wordt van het Europees Parlement. En heeft u dus ook invloed op de besluiten die door Europa genomen worden.
Waar kan ik stemmen?
Om te stemmen gaat u donderdag 6 juni naar een stemlokaal in onze gemeente. U ontvangt thuis een overzicht met de adressen van alle stemlokalen. Op dit overzicht staan ook de stemlokalen die toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. In de gemeente Venlo kunt u ook stemmen in een mobiel stembureau. Meer informatie over de stemlokalen vindt u op www.venlo.nl/stemlokalen .
Wat heb ik nodig om te mogen stemmen?
Om te kunnen stemmen heeft u een stempas en een identiteitsbewijs nodig. U krijgt uw stempas thuisgestuurd voor 24 mei. Uw identiteitsbewijs mag maximaal 5 jaar verlopen zijn. Heeft u geen stempas ontvangen of bent u uw stempas kwijt? Vraag dan zo snel mogelijk een nieuwe stempas aan bij de gemeente op www.venlo.nl/stemmen-voor-het-europees-parlement.
Meer informatie over het stemmen voor de Europees Parlementsverkiezing vindt u op www.venlo.nl/verkiezingen.
Uitlegverhalen over de Europese Verkiezingen
Wil je meer weten over de Europese Verkiezingen? Bijvoorbeeld wat het Europees Parlement precies doet of wie eigenlijk de baas is van Europa? Bekijk dan de uitlegverhalen van NPO voor de Europese Verkiezingen.